soep

MISOESOEP

MISO· EEN GEFERMENTEERDE PASTA OP BASIS VAN SOJABONEN· RIJST (OF GERST) EN ZOUT· VERSTERKT JE IMMUUNSYSTEEM, OOK NA EEN VERKOUDHEID. WIE VOOR HET EERST MISO GEBRUIKT· BEGINT MISSCHIEN BETER MET SHIRO MISO. DEZE IS MINDER GEFERMENTEERD· WAARDOOR HIJ MINDER FEL SMAAKT. LAAT MISO ZEKER NIET KOKEN, WANT DAN GAAN DE ENZYMEN DOOD!

VOOR 4 PORTIES
  1. 1 l water
  2. 2 groene asperges
  3. 1 handvol diepvrieserwten
  4. 2 roosjes broccoli
  5. 3 eetlepels zoutarme miso
  6. 1 lente-ui
  7. 1 handvol handgepelde
  8. garnalen
  9. 1 eetlepel zwart sesamzaad
  10. citroensap
BEREIDING
  1. Breng het water aan de kook.
  2. Voeg de asperges, de diepvrieserwten en de broccoli toe.
  3. Laat kort op een hoog vuur koken tot de groenten (beet)gaar zijn.
  4. Los de miso op in een beetje water.
  5. Zet het vuur uit en voeg de opgeloste miso toe.
  6. Laat de soep ‘wolken’.
  7. Snijd de lente-ui in ringetjes.
  8. Werk de soep af met de lente-ui, de garnalen en het zwart sesamzaad. Voeg een paar druppeltjes citroensap toe.
HUMMUS VAN RODE BONEN
Geen categorie Aug 17, 2015 Reacties staat uit voor HUMMUS VAN RODE BONEN
WAFELTJE VAN EI, KAAS EN LENTE-UI
Geen categorie Aug 17, 2015 Reacties staat uit voor WAFELTJE VAN EI, KAAS EN LENTE-UI
ZOETE AARDAPPEL-PEER
Geen categorie Aug 17, 2015 Reacties staat uit voor ZOETE AARDAPPEL-PEER
PAPILLOT MET ORECCHIETTE EN INKTVIS
Geen categorie Aug 17, 2015 Reacties staat uit voor PAPILLOT MET ORECCHIETTE EN INKTVIS
MISOESOEP
Geen categorie Aug 14, 2015 Reacties staat uit voor MISOESOEP