hummus

HUMMUS VAN RODE BONEN

VOOR 1 PORTIE
  • 400 g rode bonen (uit blik, liefst biologisch)
  • 2 takjes verse oregano
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 75 g feta
  • enkele eetlepels water of bouillon (eventueel)
  • 1 eetlepel citroensap peper en zeezout
BEREIDING
  1. Spoel de rode bonen goed af in een vergiet.
  2. Doe de rode bonen, de blaadjes van 1 takje oregano, de olijfolie en de feta in een blender en mix.
    Houd eventueel wat feta apart om de hummus af te werken.
  3. Voeg wat water of bouillon toe, als de hummus niet smeuïg genoeg is.
  4. Werk af met het citroensap.
  5. Kruid met peper en zeezout.
  6. Werk af met stukjes feta en plukjes oregano.
TIPS

• De feta maakt de hummus waarschijnlijk iets droger, dus voeg gerust iets meer water
(of bouillon) toe.
• Gebruik alleen de blaadjes van de oregano. Je kunt ook gedroogde oregano gebruiken, maar
de hummus ziet er kleurrijker
uit met verse.

HUMMUS VAN RODE BONEN
Geen categorie Aug 17, 2015 Reacties staat uit voor HUMMUS VAN RODE BONEN
WAFELTJE VAN EI, KAAS EN LENTE-UI
Geen categorie Aug 17, 2015 Reacties staat uit voor WAFELTJE VAN EI, KAAS EN LENTE-UI
ZOETE AARDAPPEL-PEER
Geen categorie Aug 17, 2015 Reacties staat uit voor ZOETE AARDAPPEL-PEER
PAPILLOT MET ORECCHIETTE EN INKTVIS
Geen categorie Aug 17, 2015 Reacties staat uit voor PAPILLOT MET ORECCHIETTE EN INKTVIS
MISOESOEP
Geen categorie Aug 14, 2015 Reacties staat uit voor MISOESOEP