pappiliot

PAPILLOT MET ORECCHIETTE EN INKTVIS

NAAST GROENTE EN FRUIT IS HET OOK BELANGRIJK OM TIJDENS DE ZWANGERSCHAP VOLDOENDE GRAANPRODUCTEN ZOALS PASTA TE ETEN. WANNEER JE ZWANGER BENT· EET JE HET BEST GEEN RAUWE SCHAAL- EN SCHELPDIEREN DOOR HET RISICO OP
DE LISTERIABACTERIA. WANNEER ZE VERHIT ZIJN, MAG JE ZE ZONDER PROBLEMEN ETEN.

VOOR 2 PORTIE
  • 110 g orecchiette-pasta (schelpjes)
  • Maisolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 g inktvis (voorgekookt)
  • 1/2 courgette
  • 2 tomaten
  • 10 gele kerstomaatjes
  • 100 g artisjokken op olie
  • 1 blokje oude parmezaan
  • peper en zeezout
BEREIDING
  1. Kook de orecchiette 12 minuten.
  2. Voeg een snufje zeezout en maisolie toe.
  3. Giet de orecchiette af.
  4. Pel de knoflook en snijd hem in kleine schijfjes
  5. Verhit de olijfolie en bak de knoflook aan.
  6. Snijd de inktvis in ringen van ongeveer 1,5 cm dik en voeg ze toe aan de pan.
  7. Laat ze 2 tot 3 minuten bakken.
  8. Snijd de courgette in stukken.
  9. Doe de courgette in een pan en bak ze 5 minuten, tot ze lichtbruin is.
  10. Snijd de tomaten in stukken.
  11. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  12. Neem een ovenschaal en leg 2 vellen bakpapier naast elkaar (maak ze eventueel nat om er een mooie papillot van te maken).
  13. Doe de orecchiette, courgette, tomaten, kerstomaatjes, artisjokken en inktvis in het bakpapier.
  14. Kruid met zeezout en peper.
  15. Bind het bakpapier in een papillot met een touwtje.
  16. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven.
  17. Open de papillotten, rasp er parmezaan over en dien onmiddellijk op.
HUMMUS VAN RODE BONEN
Geen categorie Aug 17, 2015 Reacties staat uit voor HUMMUS VAN RODE BONEN
WAFELTJE VAN EI, KAAS EN LENTE-UI
Geen categorie Aug 17, 2015 Reacties staat uit voor WAFELTJE VAN EI, KAAS EN LENTE-UI
ZOETE AARDAPPEL-PEER
Geen categorie Aug 17, 2015 Reacties staat uit voor ZOETE AARDAPPEL-PEER
PAPILLOT MET ORECCHIETTE EN INKTVIS
Geen categorie Aug 17, 2015 Reacties staat uit voor PAPILLOT MET ORECCHIETTE EN INKTVIS
MISOESOEP
Geen categorie Aug 14, 2015 Reacties staat uit voor MISOESOEP